Sydney (part 2)

Moi! Täällä on taas koululaisilla lomat, joten mä oon ollut megakiireinen poikia vahtiessa kaiken sen ajan, jonka ne yleensä viettäisi koulussa. Laitoin ne tekemään koulujuttuja tietokoneillaan, jotta mulla ois hetki aikaa relata kaffen kanssa ja ladata loput julkaisukelpoiset kuvat Sydneystä.

Hi there! It's the school holidays here in Oz so I've been very busy looking after the boys all the times. Now the two of them are doing some school assignments on the computer so I had some time to upload the rest of the pics from Sydney.

I got the honor to drive the boat under the Sydney Harbour Bridge!!

Heitettiin vene parkkiin (muutaman mutkan jälkeen hehe) ja tilattiin safkat (erittäin kalliista) ravintolasta suoraan veneelle. Sit istuskeltiin skumppaa ja valkkaria naukkaillen pari tuntia Darling Harbourin satamassa, sillä meidän Sydney-oppailla oli tieto joka lauantai järjestettävistä ilotulituksista! Oli kyllä varmaan magein ilotulitusshow jonka oon ikinä nähnyt!! Ja hei, jos toi show on joka lauantai, niin mun elämän mittasella bucket-listalla on kyllä nyt vierailla jonain vuonna Sydneyssä uudenvuoden aattona!

So we moored the boat to the Darling Harbour Marina and ordered some dinner delivered to the boat from a(n expensive) restaurant nearby. Then we stayed there 'till dusk because the locals (meaning our hosts) knew something we didn't. They have such beautiful fireworks there by the sea every Saturday! I'm so glad I got to see this. And well, if it's like this every Saturday, I know I gotta visit Sydney one year on a New Year's Eve!

The place where we parked our boat

iMax Cinema (and some of the most expensive restaurants in Sydney) by the Darling Harbour Marina

Kisses to my best mate in Australia

A seafood platter with lobsters, oysters, prawns, clams etc. Ja tälle tuli hintaa satakuusikymmentä doltsua...

Excited to meet some super nice and lovely police men!

The Marina by night



Just a-ma-zing !!









After this I added a thing on my life-long bucket list: visit Sydney on NYE !!!


Extremely happy Marissa after an incredible day!

Lunar Park by night

Snapchattin' (oikeesti, anteeks kamut tosta älyttömästä määrästä... :D)

The Opera House by night

A ghost with a view

Two ghosts with the view

Would've wanted to straighten this photo but I don't know how to do it :D


Seuraavana päivänä (darramättösafkojen jälkeen) meijän sydneyläinen kaveri vei meidät autollaan tsekkailemaan nähtävyyksiä. Kylmän ja sateisen sään vuoksi oltiin enemmän kun tyytyväisiä tähän ehdotukseen. Nähtiin tosi paljon kaikkea noinkin lyhyessä ajassa! Ajeltiin Sydney Harbour-siltaa pitkin, nähtiin mielettömiä rantoja – ekaksi alueelta nimeltä Northern Beaches, jossa on mm. kuuluisat rannat Manly ja Palm Beach (jossa käväistiin myös naurettavan kalliissa Jonah's ravintolassa, jonne rikkaat paikalliset lentää lounastamaan helikopterilla, ja jossa hotelliyön hinta alkaa päälle tuhannesta dollarista) – ja sitten nähtiin vielä Russell Crowen uskomaton koti (tai siis palatsi...), Sydneyn kallein katu ja koteja, joissa asuvilla on ihan käsittämättömät maisemat, ennen kuin ajeltiin kuuluisalle Bondi Beachille. Sitten saatiinkin jo kyyti lentokentälle ja suunnattiin jo kotiin :( Mä rakastuin kyllä korviani myöten Sydneyyn! Tänne palaan vielä, varokaa vaan...

The next day (after some proper hangover food) our friend from Sydney took us 'sightseeing' by his car. The weather was rainy and chilly again so we were more than happy when he offered this to us. We got to see so many places in very limited time. We got to drive the Sydney Harbour Bridge, saw many beautiful beaches – first many of the Northern Beaches, including Manly and Palm Beach (the latter with its' famous ridiculously expensive restaurant Jonah's) – and then Russell Crowe's amazing house, the most expensive street in Sydney and houses with a view before driving to the famous Bondi Beach. Then he took us to the airport and we headed home :( I really fell head over heels for Sydney!! I'll be back one day...

We stopped on some random people's parking lot to take a picture

A beach next to Manly

I call this dedication... Surfers and a crappy weather


Palm Beach from Jonah's balcony

Bondi Beach

They must have been freezing!


Every single surfer was wearing a wetsuit – and for a reason!


Kommentit

  1. Moi! Mä oon lähössä Australiaan au pairiksi jos sopiva perhe sieltä löytyy ja mulla ois muutama kysymys. Oon kuullu että ois laitonta olla ausseissa au pairina nii kysyttiinkö sulta esim. tullissa että miks oot australiaan menossa ja kerroitko että oot menossa au pairiksi? oon lukenu kaikilta palstoilta että kannattas sanoo että menee vaan tuttava perheen luokse lomailemaan :D ja sit vielä että kysyttiinkö sulta onko sulla sitä vaadittavaa summaa rahaa tilillä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Au pairina olo ei oo laitonta, mutta sitä ei aina katota hyvällä sen vuoksi, että me ei makseta veroja. Tulliin et joudu ellei sulla ole jotain tullattavaa, mutta tarkoitat nyt varmaan rajavartiostoa? Siellä kukaan ei kysy sen suurempaa syytä sille miksi olet tulossa Ausseihin (tai ainakaan siis keneltäkään mun tutuista ei oo kysytty) eikä ne utele sun tilitietojakaan. Ne siellä kattoo vaan koneelta, että working holiday-viisumilla tulossa ja saattaa australialaisuuttaan udella sun suunnitelmia ihan kohteliaisuudesta, johon voit sitten sanoa sen lomailun jos siltä tuntuu (tosin jos sulla on working holiday-viisumi, jonka au pair tarvii, niin siinä tapauksessa pelkkä lomailu on laitonta). Mä taisin kertoa aupparisuunnitelmani jo siinä eikä tullut mitään ongelmia :) Toivottavasti tästä oli apua!

      Poista
    2. Kiitos, tästä oli paljonkin apua!:)

      Poista
  2. Heippa! Täällä myös yksi au pairiksi Brisbaneen heinäkuussa aikova tyttö. Oon tässä lukenut blogisi läpi ja saanut tosi paljon vastauksia kysymyksiin, kiitos tästä paljon! Siellä on siis julkisessa liikenteessä käytössä jonkinlainen Go Card, minkähintainen se mahtaa olla?

    Tiesitkö ennalta ketään Brisbanesta? Kuinka kauan sulla kesti sopeutua ja tutustua ihmisiin sekä löytää niitä omanlaisia kavereita? Onko siellä paljon suomalaisia? Olenkin jo liittynyt muutamiin fb-ryhmiin, täytyy vaan rohkein mielin alkaa verkostoitua :)

    Huh, tässähän alkaa jo jännittämään. Kivoja päiviä sinne Ausseihin ja toivottavasti ehdit vastata! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Kiva kuulla että tästä blogista on ollut hyötyä :) Go Card itsessään maksaa muistaakseni $10 + arvo, jonka haluat sille ladata. Bussi-/juna-/lauttamatkojen hinnat määräytyvät sen mukaan kuinka monen vyöhykkeen läpi matkustat. Julkisilla matkustaminen tuntuu todella kalliilta ainakin näin HSL:n kyyteihin tottuneena...

      En tuntenut täältä ketään tänne tullessani. Sopeutumisessa ei kestänyt oikeastaan yhtään mitään, sillä tunsin heti oloni turvalliseksi ja hyväksi tänne tullessani, heh :) Ihmisiin tutustuminen on aika paljon itsestään kiinni. En oikein muista milloin näin ensimmäisiä kavereitani, mutta varmaan heti ensimmäisten viikkojen jälkeen! Aika nopeasti noista uusista tuttavuuksista sitten huomaa kenen kanssa sitä haluaa viettää enemmänkin aikaa ja kenen kanssa ei niin välttämättä(; Ööö suomalaisia on suht paljon joo, mutta itse en ole vaivautunut tutustumaan kuin muutamaan, sillä haluan puhua täällä muutakin kuin suomea. Joo, facebook on kaikkein paras keino täällä tohon verkostoutumiseen! Tsemppiä paljon!! xx

      Poista

Lähetä kommentti