My last weekend in Brisbane

Heipsu! Oon taas vähän masistelufiilingeissä nimittäin nyt ois taputeltuna viimeinen viikonloppu jonka sain viettää ihanassa uudessa kotikaupungissani, Brisbanessa. On mulla vielä muutama arkipäivä, ja mahdollisesti lomapäiväkin täällä vietettävänä. Jäljellä taitaa olla maksimissaan 15 päivää tässä kaupungissa, joista siis 12 duunipäiviä ja sitten meillä on Seenan kanssa ne kolme päivää, joille ei olla suunniteltu vielä mitään. Australiassa mulla on jäljellä aika tasan viisi viikkoa. Tuntuupa jotenkin oikeesti lopulliselta kirjoittaa toi ylös julkisena tietona...

Arvo tea before going to pick up the boys from school some day last week

My office for the last two weeks

Hi guys! I'm feeling a bit down again the reason being that my last weekend here in my new home, Brisbane is now gone. I've still got a few weekdays, and maybe a couple of vacation days to spend in here, but that's not a lot! I have the maximum of 15 days to spend in here, of which 12 days will be work days and then me and my best mate have the three days before leaving for Finland for which we haven't made any plans just yet. So we may end up spending those days here in Brissy. Altogether, I've got five weeks left in Australia. It feels really serious actually writing that down...


Gotta love this top from Hollister – so Australia ;)

No mutta onneks on tosiaan kaikkea kivaa tiedossa niin ei ehdi pahemmin suru puserossa täällä olla ;) Nyt kaks viimesintä viikkoa kelit täällä ovat olleet ihan mielettömät! Aurinko paistanut joka päivä koko päivän – jotenkin suomalaiselle mielelle välillä tiukka paikka, että nyt eletään jo muka loppusyksyä? No emmä ainakaan valita! Viime viikolla oonkin useampaan otteeseen siirtänyt mun "toimiston" tonne takapihalle, eli napannut pääsykoekirjat ja macbookin kainaloon, ja toiseen käteen pyyhkeen ja aurinkoöljyn. Muuten hyvä mutta itseasiassa kovin harvoin tuolla lopulta saa luettua. Loppujen lopuksi meitsi heivaa sen koneen varjon puolelle ja nukahtaa pyyhkeen päälle :D (Mutta sitten iltaisin oon kyllä tsempannut ja lukenut senkin edestä, ei hätää äiti!) Eilen alkoi kuitenkin satamaan oikein kunnolla, joten nyt ei oo tekosyitä olla lukematta päivisinkään. Ja sadekelit siis jatkunee nyt tämän viikon (paitsi huomenna, jolloin pitäisi näköjään olla 29 astetta ja aurinkoa kirkkaalta taivaalta).

Luckily, I've got so many nice things happening to me that I won't have time to fall into depression ;) The weather has been amazing the last two weeks! Sunny all day everyday – as a Finn it's a bit hard to understand that it's actually autumn now... Well, not complaining! Last week I moved "my office" to our backyard almost everyday. I just took the books and my macbook on one hand and a towel and tanning oil on the other one. But to be honest with you, it didn't really work out that well. Eventually, I'd always ditch the books and take a nap instead :D Yesterday the weather changed dramatically, and now it's been rainy and grey... No excuses for why not to study now.

Before any morning run

This is how dark it actually is when I leave for my early runs

Eilen oli jännä päivä ja mentiin Annastiinan kanssa kalliokiipeilemään Kangaroo Pointille. Siellä on muutama-kymmenen metriä korkeat kalliot, joita pitkin lähdettiin sitten köysien varassa kipuamaan. Aluksi vähän jännitti, mutta ylhäällä sen jännityksen jo ihan täysin unohti! Toi touhu näyttää niin naurettavan helpolta kun näkee vaikka jossain leffoissa jonkun kiipeävän, mutta ei se ollut ihan niin helppoa. Mulle kovin paikka oli se kun ois pitänyt miettiä että minne sitten seuraavan askeleen jälkeen jatkaa! Pelaan esim Candy Crushiakin niin etten mieti ollenkaan seuraavaa siirtoani, vaan siirrän vaan jotain :D kai se on aikalailla muutenkin mun elämänasenne nyt kun alkaa miettiä!

Ja saihan tossa kapuamisessa myös lihasvoimaa käyttää! Oli kyllä fyysisesti yllättävän rankkaa, ja sain jotain itselleni uusia lihaksia kipeiksi. Tänään sattuu (olkapäiden ja pohkeiden lisäksi) käsivarsien lihaksiin, sekä jalkaterän ja nilkan lähimaastossa sijaitseviin lihaksiin. Molemman nilkan yläpuolelta on ihan kosketusarat noi lihakset!?

A little panic before leaving home

Yesterday was an exciting day because we went rock climbing in Kangaroo Point with Annastiina. We just got the harness, got connected to some ropes and up we went! I was feeling a bit nervous at first, but by the time I got up there I'd totally forgotten about it! It looks so friggin easy when people do rock climbing in movies but in reality it wasn't that easy haha. For me the most difficult part was to think where to move next. Haha, I guess that's sorta how I am, and how my attitude towards life is too! I mean, even in Candy Crush I tend to just make a move without thinking what to do after it.

And well, besides hard thinking you also needed to really use all your muscles! It was physically surprisingly challenging and I got some sore muscles for example around my ankles !?


Up we went!

Haha, these must be among the most horrible pictures of me but I'll still share them with you (coz they are pretty truthful – and funny)


Beautyful Brisbane

Hahha, apparently the last ones are quite common in here

Japanise house and the Wheel of Brisbane

I guess I won't be wearing shorts or skirts in public for a while... (Yeah right!)

Meitsin on nyt aika lähteä shoppailemaan (tosin ruokaa vaan...) ennen kun suuntaan koululle nappaamaan poitsut kotiin! Palaillaan! xx

Time to go shopping (just groceries though...) before heading to pick up the boys! Talk to you later! xx

Kommentit

  1. Moikka! Oon tässä etsiskelly aupair perhettä Ausseista, mutta sit luin jostain että pitää olla 5000 australian dollaria tilillä että saa sen viisumin... Ootko törmänny tohon samaan? Koska jos toi on totta ni en taidakkaa vähää aikaa sinne viel päästä. Kiitos jos vastaat! Ps. Tykkään sun kirjotustyylistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo periaatteessa pitää, mutta käytännössä kukaan ei sitä tarkista :) Ja homman saa kuitattua myös sillä jos sulla on esittää tämän kysyjälle paluulippu samantien (tosin kenellä oikeesti muka ois...;)) Mutta siis joo, voin paljastaa ettei mulla ollut tota summaa tilillä tänne tullessani, ja paluulippua ei siis vieläkään! Kiitos paljon :)

      Poista
    2. Kiitos ku vastasit! Mut eiks sua pelottanu et joku tsekkais sen sulta? :D

      Poista
    3. No ei oikeestaan pelottanut! En tiiä mikä siinä oli, mutta en jotenkin osannut pelätä mitään tommosia tänne tullessani! :D

      Poista
  2. Hei! Täytyy heti sanoa, että ihana blogi ja itsellä ois haaveissa parin vuoden päästä lähteä kans au pairiksi Australiaan :)

    Osasitko sujuvaa englantia ennen lähtöä tai odottavatko perheet, että au pair puhuisi sujuvaa englantia? Oliko sulla jo tuttuja tai kavereita Australiassa kun menit? Jos ei, kuinka nopeasti sait uusia ystäviä? Kuinka kauaksi aikaa perheet mieluiten ottavat au pairin (vähimmäis-enimmäis ajat) tai kuinka kauan itse olit?

    Kiitos jo etukäteen mikäli jaksat vastata! :--)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Osasin joo sujuvaa englantia! Ainakaan mun perhe ei ottaisi ollenkaan aupparia, jonka enkku ei olisi sujuvaa, sillä kommunikoinnin täytyy onnistua ilman vaikeuksia lasten kanssa.

      En tuntenut ketään tänne tullessani! En oikein muista tarkkaa aikaa kauan ystävien löytymiseen meni, mutta todella nopeasti kyllä tutustuin jengiin :) Kai se on aika paljon omasta asenteesta kiinni, ja mulla on niin sosiaalinen luonne ettei tuottanut ollenkaan vaikeuksia löytää samanhenkisiä ihmisiä ympärilleen!

      No kesto riippuu ihan täysin perheestä! Välillä perheillä on "väliaikainen au pair" kahden varsinaisen au pairin välissä (siis jos esim edellinen lopettaa maaliskuun puolessa välissä, ja seuraava pidempiaikainen auppari saapuu vasta huhtikuussa). Tällöin työsuhteen kesto on vain muutama viikko. Pisimmillään au pair on sitten sen kokonaisen vuoden, joka on maksimi aika viisumin puolesta. Itse olen siis edelleen au pairina, eli työsuhde yhä käynnissä! Yhteensä tässä perheessä oleilua tulee noin 9kk verran, Ausseissa 10kk :) ennen tänne tuloani sovittiin mun host isän kanssa, että olisin noin kuusi kuukautta täällä heidän kanssaan, mutta koska kaikki on mennyt niin kiire päästä toisistamme eroon on ollut olematon haha!

      Eipä kestä! Toivottavasti auttoi mieltä askaruttaviin kysymyksiin

      Poista

Lähetä kommentti