Lamma Island

Heippa,
viime aikoina on ollut kauheasti kivoja kiireitä ja siksi blogin päivittäminen on jäänyt. Blogiin siis tulossa useampi postaus viime viikon menoista, sillä haluan pitää nämä kohtuullisen mittaisina, mutta jakaa paljon kuvia.

Hong Kong Island ja Victoria Peak Lamman saarelta

Viime viikon sunnuntaina kävimme koulun järjestämällä retkellä Lamma Islandilla. Mukaan saivat lähteä kaikki asuintalossamme asuvat, mutta olimme lähinnä vaihtariporukalla, sillä saari ei kuulemma juurikaan kiinnosta paikallisia opiskelijoita.

Lähdimme aikaisin aamulla yliopistolta Hong Kongin saarelle, josta hyppäsimme Lamman saarelle menevään lauttaan. Aurinko paistoi lähes pilvettömältä taivaalta, eikä maisemissa ollut valittamista.

Hongkongin edustalla on valtavasti nättejä saaria



Lamma Island on Hongkongin kolmanneksi suurin saari, jossa on pieni kalastajakylä, patikointireittejä, kauniita rantoja ja toisen maailmansodan historiallisia paikkoja.

Kalastajakylän ravintoloiden akvaarioista saa valita, mitä lautaselleen haluaa. Pulloihin sullottuja rapuja (oikea alakulma) kävi todella sääliksi ja olin iloinen, ettemme syöneet tässä paikassa...

Lautalta lähdimme kävelemään saaren läpi kulkevaa patikointireittiä, joka kulki kalastajakylästä toiseen saaren kylistä. Patikointireitti oli melko helppo, vaikka osa porukasta valittikin aurinkoisen sään ja ylämäkien yhdistelmää. Reitillä oli kuitenkin myös pieniä lapsia, joten kyseessä ei ole kovin rankka urheilusuoritus. Reitti kulki Lamma Islandin kahden lauttalaiturin välillä, joten julkisilla saarelle kulkeminen on helppoa.








Nautimme luonnosta ja maisemista, söimme koulun tarjoaman lounaan ja kävimme kahlaamassa meressä. Kukaan ei tainnut lopulta uskaltautua uimaan asti, vaikka lämpötila oli 25 asteen paremmalla puolella.




Lopuksi huomasimme kävelleemme "liian nopeasti" ja osa porukasta oli vielä pitkällä takanamme, joten nautimme lauttalaiturilla vielä jäätelöt uskomattoman turkoosin veden äärellä.


Kommentit