Hongkongiin kotiutumista

Lähdin Hongkongiin sunnuntai-iltana ja perille saavuin maanantaiaamuna. Melkein 10 tunnin lento sujui mukavasti nukkuen, WhatsAppissa jutellen ja leffaa tsiigaillen. Kentällä mua vastassa oli mun tutor Ruby, tai buddy niiku heitä täällä kutsutaan.

Näkymä bussin ikkunasta matkalla lentokentältä kampukselle.

Kentältä tultiin bussilla ja taksilla tänne. Perillä sain kulkukortin kampuksen rakennuksiin ja se sama kortti toimii myös mun kotiavaimena. Jätin tavarat tänne ja lähdettiin yhteen kampusalueen miljoonasta ravintolasta lounaalle toisen suomalaisen opiskelijan ja Rubyn kämppiksen kanssa.

Etualalla ja oikeassa reunassa yliopiston rakennuksia.

Tää yliopisto siis on ihan valtava ja koostuu kymmenistä rakennuksista.

Yliopiston asuntoloita riittää myös. Kuvan keskellä näkyy mun kotitalo.

Lounaan jälkeen lähdettiin lähistöllä oleviin ostoskeskuksiin ostamaan kaikkea tarpeellista. Hankin muun muassa prepaid-liittymän ja minijääkaapin insuliineille. Käytiin myös Ikeassa.

Pari seuraavaa tuntia meni laukkuja purkaessa ja Suomeen jutellessa. Tapasin myös mun kanadalaisen kämppiksen. Illalla kävin vielä Rubyn, suomalaisen vaihtarin ja Rubyn kämppiksen kanssa päivällistämässä kävelymatkan päässä olevalla ostarilla. Tosi kivaa, että on tommonen paikallinen buddy näyttämässä paikkoja täältä, koska en olisi itse tonne löytänyt.

Ei mikään viiden tähden hotelli, mutta kyllä täällä puoli vuotta viihtyy.
Eilisen päivällisenä nuudelikeitto, jossa kalaa, tofua ja possunniskaa.

Viime yönä nukuin kellon ympäri, eikä kouluruokaloista saanut enää aamupalaa kello 11 jälkeen, joten kävin aamupalalla kampuksen kahvilassa. Toi kahvila on olevinaan eurooppalainen ja jopa paikalliset sai lounastaessaan veitsen ja haarukan syömäpuikkojen sijaan. Näin eurooppalaisena paikka tuntui kyllä kovin kiinalaiselta. Kahvi maistui kyllä paremmalta kun tällä puolen palloa keskimäärin.



Orientaatio alkaa täällä vasta huomenna, joten tänään mulla ei ole vielä mitään ohjelmassa. Saatan lähteä käymään keskustassa, tai sitten hengailen täällä ja järjestelen loputkin tavarat paikoilleen. Pitää myös selvittää, miten saan muokattua lukujärjestystäni, koska tällä hetkellä mulla olisi pelkkiä iltaluentoja, enkä aamuvirkkuna tykkää ajatuksesta.

Kauhea ikävä Suomeen jääneitä ihmisiä, mutta ehkä se helpottaa kun koulukiireet alkavat ja tänne ehtii kotiutua kunnolla. Nyt lähden etsimään jotain lämmintä ruokaa lounaaksi, sillä palelen tässä tietokoneella istuessani. Ilmeisesti kotoutuminen kävi sen osalta nopeasti, sillä paikallisten mielestä täällä on nyt todella kylmä, kun asteita on vain 20.

Kommentit