Ensimmäinen viikko pähkinänkuoressa

Täällä on eka viikko melkein paketissa. Aika on mennyt kauhean nopeasti, eikä tunnu yhtään siltä, että viikko sitten oon ollut vielä Suomessa viettämässä vikoja hetkiä rakkaiden kanssa. Kaiken kaikkiaan on ollut tosi kivaa, mutta kotiin soitellessa iskee aina pieni ikävä. En ikävöi kotiin, vaan haluaisin kaikki tärkeät ihmiseni tänne.

Näkymä luokkahuoneesta.

Toisaalta en ole pitkään aikaan nauranut niin paljon kuin kahden viime päivän aikana, joten kyllä täältäkin on löytynyt jo näin lyhyessä ajassa mielettömän hyviä ystäviä. Meitä vaihtareita on yhteensä 28, tosin kaikki eivät ole vielä saapuneet. Meitä on ainakin Suomesta, Norjasta, Ranskasta, Alankomaista, Saksasta, Israelista, Kanadasta, Manner-Kiinasta ja Taiwanista.

Torstaihin mennessä saapuneet vaihtarit.

Mun kanssa poseeraamassa vaihtarikamut Israelista ja Kanadasta.

Näiden ensimmäisten kuuden päivän aikana on tapahtunut tosi paljon. Voisin kirjoitella yksittäisistä tapahtumista ja useista viikon aikana sattuneista kommelluksista pitkät pätkät, mutta koitan pitää tekstin kohtuullisen mittaisena.

Meillä on ollut orientaatiota keskiviikkona ja torstaina. Torstain virallisen orientaatio-osuuden jälkeen lähdettiin vielä opastetulle kävelykierrokselle Hongkongin keskustaan. Se oli järkätty kivasti, koska emme tehneet mitään perinteistä turistikierrosta, vaan kuulimme tarinoita ja kiinnostavia yksityiskohtia paikallisen kertomana. Pääsimme turistikohteiden sijaan näkemään paikallisten suosimia paikkoja ja alueita.

Tykkään siitä, miten paljon vihreää miljoonakaupungin katukuvasta löytyy.

Hongkongissa on maailman eniten pilvenpiirtäjiä.

Torstaina vierailimme muun muassa sodan ja kirjallisuuden jumalien temppelissä.



Illalla jäimme vielä Kowlooniin Temple Streetin yömarkkinoille ja Yau Ma Tein alueelle hetkeksi. Monien hauskojen seikkailujen jälkeen menimme Mäkkärin kautta kotiin ja unten maille.

Kierroksen lopuksi pääsimme näkemään Temple Streetin lintuperspektiivistä.

Paikallinen uhkapelipaikka.

Eilen lähdettiin lähes koko vaihtariporukan kanssa tutustumaan Hongkongin yöelämään. Olimme ainoat matkustajat koko kaksikerroksisen bussin yläkerrassa, ja hyvä niin, sillä meistä lähti melkoisesti ääntä.

Kävimme yhdellä klubilla ja kahdessa baarissa. Alkoholi on täällä edullista, enkä juonut itse montaa, joten rahaa ei palanut paljoakaan. Illan kohokohta oli ehdottomasti thaimaalaiset vartaat, joita tilasimme paikalliselta snägäriltä ennen taksiin hyppäämistä. Taksimatkakaan ei mennyt aivan suunnitellusti, mutta säästän hyvän tarinan toiseen kertaan.

Ramenia myyvä paikka oli jo kiinni, joten tyydyimme lopulta thaimaalaiseen ruokaan.

Tänään olen puhunut enemmän suomea kuin englantia, sillä jäin illaksi kotiin kun muut lähtivät keskustaan. Väsymys ja tekemättä jääneet hommat painoivat sen verran, että päätin jättäytyä tällä kertaa lauantain riennoista. Puhuin Suomeen useita tunteja tänään ja oli kiva kuulla läheisten kuulumisia. Huomenna aion käydä katsastamassa koulun kuntosalin ja lähden ehkä käymään keskustassa.

Odotan innolla koulun alkamista ensi viikolla. Jo ennen tuntien alkamista vaikuttaa siltä, että opiskelu on täällä hyvin erilaista, sillä kursseilla on oltava läsnä 80 prosenttia oppitunneista, tai muuten tenttiin ei päästetä. Ryhmätöistä ei kuulemma pääse eroon, vaikka tulinkin niin kauas kuin Haaga-Heliasta pääsee.

Kommentit