Viikonloppureissu Bangkokiin äitiä moikkaamaan

Heippa ja terkut sateisesta Hongkongista! Ruokamyrkytyksestä on nyt toivuttu ja arki rullaa taas normaalisti.

Eilen just havahduin huomaamaan, että mulla on enää kolme koulupäivää täällä jäljellä. Toki toukokuun puolen välin tienoilla on vielä pari tenttiä, ja ennen ja jälkeen paljon tehtäviä palautettavana, mutta aika vähiin alkaa käydä tämä vaihto-opiskelu.



Kävin pari viikonloppua takaperin moikkaamassa työreissulla Bangkokissa ollutta äitiä. Mä lähdin täältä jo perjantaiaamuna Thaimaahan ja äiti tuli aikaisin lauantaiaamuna. Yhden päivän vietin Bangkokissa siis ensin yksin ja sitten kaksi päivää oltiin yhdessä.

Otin ekalle yölle hotellin ihan keskustasta, joten tosi paljon tuli käveltyä paikasta toiseen. Oon ollut Bangkokissa monta kertaa ennenkin, ja itse asiasa niistä kaksi kertaa yksin. Kaupungin turistinähtävyydet olivat siis pitkälti tuttuja, mutta koska viime visiitistä oli vierähtänyt jo useampi vuosi, halusin käydä katsastamassa muutamia thaimaalaisia temppeleitä.

Vyölaukku olalla käpsyttelin Robinsonin tavaratalolle. Kulmalta löytyi ihana curry-ruokiin erikoistunut ravintola, Queen of Curry, jossa söin lounaaksi panang curryn. Lähetin äidille annoksesta kuvan, ja se tunnisti paikan pelkän ruokakuvan perusteella. 😂


Hyppäsin Robinsonilta taksiin ja suuntasin kohti Wat Phota (viralliselta nimeltään Wat Phra Chetuphon Wimon Mangkhalaram Rajwaramahawiha), jossa on 46 metriä pitkä kultainen buddhapatsas. Matkalla taksikuski yritti huijata mua ajamalla kovin mutkaista reittiä. Kysyin häneltä sitten Google Maps kännykästäni auki, että anteeksi setä, mutta miksi et aja tätä suoraa reittiä. Mutkittelu loppui ja loppuhintaan tuli pieni alennus. Mahtoi kirota sitä, että nykyään turisteilla on usein netti käytössään.

No temppelillä sitten tajusin, että eihän mulla ole polvet eikä hartiat piilossa. En viitsinyt ostaa huiveja tai yhden kerran käytössä olevaa kaapua, sillä muistan hyvin miltä temppeli näyttää sisältä. Sen sijaan kävin nappaamassa muutamat kuvat temppelialueen ulkopuolelta.

What Phon portti

Jatkoin noin 11 senttiä maksavalla lautalla joen yli, jossa on toinen iso temppelialue, Wat Arun. Se on mun oma lemppari Bangkokin temppelialueista.

Wat Arun lautalta kuvattuna.

Nää lauttoja ajavat vanhat miehet on symppiksiä.


Wat Arunilta nappasin lautan, jolla palasin takaisin keskustaan. Kävin syömässä ja etsimässä pedikyyripaikkaa hotellin lähistöltä. Kaikki olivat täynnä ja ilmoittivat menevänsä kiinni jo kahdeksalta, joten puoli seitsemän aikaan oli jo liian myöhäistä. Ei siinä, kaupan kautta hotellille ja Tempparit tulille herkkujen kanssa.

Lauantaina heräsin aikaisin ja lähdin matkalaukkujeni kanssa kävelemään lauttaterminaalille, josta hyppäsin toiseen hotelliin menevälle lautalle. Siellä treffasin juuri Suomesta saapuneen äidin! Saimme huoneen ja lähdimme lounaalle ja pyörähtämään läheisissä kaupoissa. Sen jälkeen äiti meni unille ja mä uima-altaalle nauttimaan melkein 40 asteen helteestä. Iphonen mukaan lämpötila tuntui iholla 45-asteiselta.

Bangkokin siluettia hotellin ikkunasta.

Tuhansien, ajoittain vaarallisenkin näköisten sähköjohtoviritelmien kaupunki.


Illalla menimme Icon Siam -ostoskeskukseen, joka oli kyllä yksi hienoimmista ja ennen kaikkea övereimmeistä ostareista, jonka olen koskaan nähnyt. Söimme hyvin tutussa ravintolassa, jossa olemme käyneet perheenkin kanssa useasti. Olimme ennen shoppailua ja syömistä käyneet jo kokovartalohieronnassa, mutta menimme ruoan jälkeen vielä jalkahierontaan.

Icon Siamista tuli mieleen Dubain ostoskeskukset.
Myös ostoskeskuksen sisäänkäynnit ovat aika näyttäviä.



Sunnuntaiaamu alkoi hotelliaamupalalla, josta jatkoimme vielä yhteen hierontaan. Koko vartalon murjomisen jälkeen kävimme lautalla keskustan alueella ostamassa hedelmiä ja kukkia. Iltapäivä meni altaalla torkkuen ja väriä pintaan ottaen. Itku silmässä lähdin taksiin ja lentokentälle illalla. Oli aivan ihanaa nähdä taas äitiä ja olla pitkästä aikaa kahdestaan. Ikävä on kova, mutta kuten oon sanonut, en oo halunnut täältä silti kertaakaan vielä kotiin. Bangkokin viikonloppu oli tosi rentouttava ja tuli tarpeeseen keskelle koulukiireitä.



Bangkokin jälkeen en ehtinytkään olla kuin kolme päivää kotona, ennen kun seuraava reissu jo koitti. Noiden kolmen päivän aikana olin tietysti koulussa, mutta kävin myös äänestämässä ennakkoon Hongkongin Suomen konsulaatista. Täällä ei ole suurlähetystöä, sillä se on Pekingissä, mutta konsulaatissa äänestäminen oli onneksi myös mahdollista. Aikaa meni arviolta alle minuutti, joten sunnuntaina kannattaa ehdottomasti käydä raapustamassa numeroita lappuun, jos ei ole vielä ennakkoon niin tehnyt.

Nyt hoidan vähän työ- ja koulujuttuja alta pois sateisen perjantain kunniaksi. Tarkoitus ois vielä viikonloppuna postailla lisää, joten jos et oo tilannut blogin sähköposti-ilmoituksia (yläreunasta löytyvä tilaa-nappula), kannattaa käydä kurkkaamassa jos kuulumiset ja Kuala Lumpurin reissu kiinnostelee. Ihanaa viikonloppua just sulle! ❤️

Kommentit