Kuala Lumpur

Viime viikonloppuna reissasin Malesian auringon alle Kuala Lumpuriin. Halusin tehdä vaihdon aikana ainakin yhden määmatkan, eli käydä jossain matkalla yksin. Kuala Lumpur valikoitui kohteeksi, koska se on suht turvallinen kaupunki, jossa kaikki näkeminen ja tekeminen on kävelyetäisyydellä.


Ekan illan otin aika rennosti. Kävelin Petronas Towersin alakerrasta löytyvälle ostarille etsimään päivällistä ja pyörähdin muutamassa kaupassa. Malesiassa oli todella paljon Aussi-vuosien lempparikauppoja, joten tein lompakon kannalta valitettavan paljon löytöjä.



Seuraavana aamuna suuntasin aamupalan jälkeen hotellin uima-altaalle. Tein samalla hieman töitä ja ideoin koulutehtävää. Söin altaalla ja yllätyin, kun paikallisen kanaa ja riisiä sisältävän annoksen kyljestä löytyi myös kokonainen hummeri.

Ei haitannut yhtään tehdä töitä näissä oloissa.


Iltapäivästä jatkoin jääkahvi kourassa Kuala Lumpur Towerille. Ajatukseni oli käydä ylhäällä ja ottaa kuva lasilattialta, mutta tornin ylätasanne olikin suljettu myrskyennusteen vuoksi. Lopulta myrskyä ei edes tullut, mutta tummien pilvien takia näkymät eivät ehkä olisi olleet rahan arvoiset.

Close enough



KL Towerilta kävelin ostoskeskukseen sadetta pitämään. Tai oikeastaan ostoskeskuksesta ostoskeskukseen, sillä koko Kuala Lumpur tuntuu olevan yhtä suurta ostoskeskusta. Sateen lakattua käppäilin Google mapsin avulla takaisin hotellille.

Lauantai alkoi Batu Cavesin reissulla. Nappasin paikallisesta Uberin tyyppisestä Crab-sovelluksesta taksin, jolla huristelin noin puolen tunnin matkan luoliin rakennetuille hindutemppeleille. Suosittelen ehdottomasti visiittiä tuonne, jos joku lukijoista on Kuala Lumpuriin menossa. Sisäänpääsymaksua ei ole. Naisten tulee peittää hartiat ja polvet, jos halajaa temppelialueelle. Luolaan vie noin 200 porrasta, joten suosittelen mukavia kenkiä.









Ylhäällä temppelirakennuksia oli siis tällaisten upeiden luolien sisällä.



Noita apinoita oli ihan kaikkialla. Niiden lisäksi temppelialueella asusteli myös kanoja ja kukkoja, jotka kulkivat ihmisten seassa tottuneesti.

Batu Caves on täynnä apinoita, jotka veivät turisteilta ruokaa ja juomapullot, joten eväät kannattaa nauttia alhaalla tai alueen ulkopuolella. Apinat olivat tosi tottuneita ihmisiin, mutta eivät tulleet päälle, ellei käsissä ollut syötävää tai juotavaa.

Luolien jälkeen käväisin Kuala Lumpur Eco Parkissa, joka oli aivan hotellini vieressä. Etsin sisäänkäyntiä noin tunnin verran, kunnes lopulta löysin netistä tiedon, että kaikki muut paitsi pääsisäänkäynti on jostain syystä suljettu. Käppäilin siis KL Towerin juureen ja hieman apua kysymällä löysin puiston sisäänkäynnin. Portilla oli isot varoituskyltit puistossa asustelevista vaarallisista eläimistä, hämähäkeistä, käärmeistä ja muista öttiäisistä. Onneksi niitä ei tullut vastaan. Puistossa pääsi liikkumaan kivetettyjä polkuja pitkin, tai yläilmoissa olevien riippusiltojen varassa. Tämäkin mesta oli muuten täysin ilmainen.




Pilvet alkoivat taas tummua ja iPhone varoitteli ukkosen alkamisesta, joten luontotuokioni loppui lopulta ehkä hieman kesken. Jatkoin jälleen matkaa ostoskeskukseen ja kävin katsastamassa myös toisen ison puiston, KLCC parkin keskustassa.

Näkymä mun hotellihuoneesta 20. kerroksesta.

Lopulta myrsky tuli päälle ja oli muuten aikamoinen ukkonen. Totesin, etten jaksa lähteä tarpomaan yksin sateessa päivälliselle, mutta en löytänyt huonepalvelun listaa mistään. Päätin sitten tilata ruokaa paikallisen Woltin kautta. Virhe. Löysin jenkkiburgeripaikan, josta otin hampurilaisen ja ranskalaiset. Loppuilta, yö ja seuraava aamu menivätkin sitten ruokamyrkytyksen parissa. Onneksi lopulta olo helpotti sen verran, että jaksoin lähteä lennolle.

Ruokamyrkytyksestä huolimatta oli todella upea reissu! Malesialaiset jäivät mieleen ystävällisinä ja etenkin asiakaspalvelu oli joka tilanteessa loistavaa. Jonkin verran yksinään liikkuva länsimaalainen herätti huomiota, mutta en joutunut epämiellyttäviin tilanteisiin matkani aikana. Tosin ensimmäisenä iltana soitin Whatsapp-puhelun poikaystävälleni ihan vain varmuuden vuoksi, kun jouduin kulkemaan ison epämääräisen miesjoukon läpi hotellille palatessani.

Voisin suositella Kuala Lumpuria shoppailusta ja kulttuurista tykkääville. Tarkoituksenani oli käydä myös muissa temppeleissä kuin Batu Cavesilla, mutta iltojen sateiden vuoksi mun reissu muuttuikin shoppailumatkaksi. Paikallinen ruoka oli tosi hyvää. Hintataso oli edullinen.

Mä tykästyin Malesiaan itse asiassa niin paljon, että meen piipahtamaan siellä luultavasti vielä toistamiseen ennen Suomeen paluuta. Sillon tarkoituksena on kaverin kanssa suunnata jollekin Malesian paratiisisaarista, jossa voidaan vaan maata rannalla auringon alla ja unohtaa kaikki, mitä ollaan tenttejä varten päntätty.

Kommentit

  1. Ai että oli kiva lukea taas :) Hyviä muistoja itellä myös KL:sta! Tuttuja kuvia. Vähän tekis mieli lähtee takas :P Sääennusteet tuolla oli kyllä aina mysteeri. Lupaili ukkosta ja sadetta melkein aina, mut ei läheskään aina pitänyt paikkansa. Sää osas kyllä myös yllättää. Turvallista matkaa ja koita pysyy terveenä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikko ❤️ Ihanaa kun jaksat lukea näitä! Joo noi sääennusteet on täällä Aasiassa kyllä usein tosi epävarmoja, ja onneks ne ei pitäneet ihan paikkaansa Malesiassa, kun sinne luvattiin non-stop ukkosta ja salamointia mun reissuksi haha

      Poista

Lähetä kommentti