Pitkä viikonloppu Singaporessa

Lähdimme Maijan kanssa viime viikon torstaina Singaporeen. Olimme perillä hotellilla viiden maissa, vaihdoimme nopeasti vaatteet ja lähdimme nauttimaan trooppisesta kesäillasta Orchard Roadille. Pysähdyimme parissa vaatekaupassa matkalla, mutta onneksi pelkällä käsimatkatavaralla matkustaminen rajoitti taas shoppailua. Kävimme syömässä aivan ihanassa japanilaisessa ravintolassa  yakitoreja, eli japanilaisia vartaita.


Orcarhd Roadilla on nimensä mukaisesti melkoinen määrä orkideoita.



Perjantaiaamupäivän vietimme 32 asteen lämmössä hotellin uima-altaalla. Olimme lähes koko ajan kahdestaan, joten puitteissa ei ollut valittamista. Makoilimme aurinkotuoleissa useamman tunnin kunnes nälkä yllätti ja lähdimme lounaalle.



Lounaan jälkeen kävelimme Marina Bay Sandsille. Rantapromenaadilla riitti ihasteltavaa ja lootuksen kukan muotoinen ArtScience Museum oli molempien suosikki.

Matkan varrella oli myös Singaporen kuuluisa the Raffles -hotelli, joka tosin oli remontin vuoksi suljettu.





Marina Bay Sandsin yhteydessä on myös ostoskeskus ja kasino. Ostoskeskuksen pohjakerroksessa kulkee Venetsiaa muistuttava vesireitti, josta voi vuokrata gondolin soutajalla. Ostoskeskus on muutenkin koko Singaporen tyyliin aivan överi.



Kävimme Marina Bay Sandsissa sisällä ja ostimme liput huipulta löytyvään Sky Parkiin. Olin käynyt siellä ainakin kerran aiemmin edellisillä Singaporen reissullani, mutta koska viime kerrasta oli jo useampi vuosi, halusin mennä ihastelemaan Singaporen siluettia lintuperspektiivistä uudelleen.



Sky Parkin jälkeen kävimme syömässä hienossa italialais-aasialaisessa ravintolassa Singaporen joen rannassa. Sen jälkeen kävelimme Merlion-puistoon, jossa Singaporen maskotti, vettä sylkevä kala-leijona eli Merlion, vaihtoi väriä samaan tahtiin taustalla möllöttävän Marina Bay Sandsin kanssa.



Kotimatka kulki galaktisen sillan läpi.

Lauantaiaamu alkoi taas auringon palvonnalla. Mä ratkoin ristikoita ja Maija luki kirjaa. Kyllästyttyämme makoiluun lähdimme taas myöhäiselle lounaalle ja siitä jatkoimme Gardens by the Baylle.

Gardens by the Bay on iso puisto Singaporessa, jossa on jopa 50-metrisiä puita muistuttavia rakennelmia. Nämä Supertreet tuottavat aurinkoenergian avulla sähköä ja niiden varsilla kasvaa esimerkiksi orkideoita ja muita trooppisia kasveja. Puiden varsilla kasvaa Gardens by the Bayn nettisivujen mukaan yli 160 000 kasvia,

Supertree



Ostimme liput kahden korkeimman Supertreen välissä kulkevalle sillalle. Silta kulkee 22 metrin korkeudesta ja sieltä oli kauniit näkymät sitä ympäröivään puistoon ja aina keskustaan asti. Koko Gardens by the Bay oli kuin Avatar-leffasta.


Taustalla maailman isoin lasikasvihuone.



Gardens by the Bayn jälkeen ilta alkoi jo hämärtyä ja suuntasimme Marina Promenadelle juomaan mojitot ja katsomaan valoshow'ta. Paikassa, josta ostimme mojitot, oli kauheasti ihmisiä. Suurin osa heistä oli ravintolan terassilla vain valoshow'ta katsomassa. Huitaisimme juomat nopeasti naamariin ja siirryimme pois ravintola-alueelta, josta löysimme vähemmän ruuhkaiset paikat katsoa valoshow'ta.



Singaporen joessa on myös ainoa Louis Vuittonin kelluva myymälä. Se on valaistu iltaisin sateenkaaren värein.

Reissun aikana muistin taas, miksi Singapore on yksi lempikaupungeistani. Vaikka kaikki Singaporessa on vedetty melko överiksi, tykkään kaupungin tunnelmasta. Tekemistä ja näkemistä riittää. Ihmiset ovat avuliaita ja kaupungin asukkaat ovat hauska sekoitus ihmisiä monesta eri maasta ja kulttuurista, ja siksi myös ravintoloiden tarjonta on hyvin monipuolista. Olisin halunnut vaihtoon Singaporeen, mutta koska siellä ei ollut vaihtokohteita journalismin opiskelijoille, tulin tänne Hongkongiin. Haluaisin kuitenkin muuttaa Singaporeen vielä joskus, jos tilaisuus tilaisuus tulee.

Kommentit

  1. Vau minkä näköstä! Singaporeen pitää vielä itsekin joskus päästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    2. No kannattaa ehdottomasti! Mun ihan lempparikaupunkeja ❤️

      Poista

Lähetä kommentti