Zumba training

Yaay! Nyt multa löytyy siis lisenssi vetää zumbaa :) toki vaatii aikamoisen työn ennen kun on oikeesti valmis menee sinne lavalle kokonaisen ryhmän eteen! Täytyy löytää oikeat musiikit, tehdä ja suunnitella koreografiat ja tunnin rakenne! Tiesin toki kokemuksesta miten iso duuni ryhmäliikuntatuntien suunnittelussa on, mutta zumba vaatii kyllä vielä sata kertaa enemmän! Zumbassa on monia isoja ja pieniä juttuja, joita täytyy noudattaa. Mm. alkulämpässä on todella tiukat rajoitukset, eikä tunnin rakennekaan ole koskaan sattumaa. Asiakkaana monia oleennaisia juttuja ei oikeastaan huomaa lainkaan. Ja sehän on ihan hyvä, koska zumban motto on 'Ditch the workout, join the party!' Siksi jätänkin paljastamatta mitä kaikkea tunnilla tuleekaan huomaamattaan tehtyä. Asiakkaat saavat monet liikunnan positiiviset hyödyt ilman että tajuavat edes rehkivänsä hiki hatussa!


Eilinen koulutus kesti siis kevyet yhdeksän tuntia... Heräsin klo 5, söin hyvän aamupalan ja hyppäsin bussiin kohti Upper Mt Gravattia, jossa koulutus pidettiin. Vetäjänä oli huippuihana, usealla zumba dvd:lläkin esiintynyt Maria Teresa Stone. Maria on siis meksikolainen, ja kasvanut lattarirytmien keskellä tietäen todella mistä puhui! En voi kuvitellakaan parempaa opettajaa zumban maailmaan :)

Päivä alkoi täysimittaisella zumbatunnilla. Tunnin hikoilun jälkeen 15min tauko, jonka aikana sai vaihtaa vaatteet ja napata pienen välipalan, ja sitten mentiin zumban teoriaan. Istuskeluun ei kuitenkaan käytetty kovinkaan paljon aikaa, vaan kaikki teoria käytiin oikeeastaan liikkuen läpi! Mahtavaa, mutta myös uuvuttavaa! Koko yhdekstä tunnista istuskeluun käytettiin noin tunti, ja taukoja oli yhteensä toisen tunnin verran. Seitsemän tuntia siis enemmän tai vähemmän liikuttiin!

Teoriaosuus koostui neljän eri rytmin opiskelusta, jotka basic 1 trainingissa ovat merengue, salsa, cumbia ja reggaeton. Lisäksi kävimme läpi mm. zumbatunnin kokoamista, erilaisia variaatioita, sekä ohjaamiseen liittyviä juttuja, kuten ennakointia. Huomasin todella hyötyväni ryhmäliikunnanohjauksen kursseista, jotka olen aiemmin käynyt, sekä ohjauskokemuksestani, joka tosin ei ole kovinkaan suuri - vielä! Myöhemmin kiinnostaisi osallistua vielä ainakin basic 2 trainingiin, jossa opitaan lisää uusia rytmejä (tango, flamenco, belly dance, samba, soca ja quebradita), sekä lisää kaikkea hyödylistä, joka liittyy zumban ohjaamiseen. Myös viime viikolla lanseerattu zumbastep kiinnostaisi ehkä joskus tulevaisuudessa. Plus zumatomic, zumbatoning, sekä tuolin kanssa suoritettava zumba sentao... The world of zumba is actually pretty huge!

Paikalla oli myös zumba shop, josta sai ostaa zumbatuotteita. En tiennyt, että zumballa on myös oma kenkämallistonsa! Lisäksi kyseiseltä standilta löytyi mm. zumbakoruja ja -laukkuja. Sekä toki niitä vaatteita. En voinut täysin vastustaa kiusausta, ja mukaan tarttui toppi ja bandana.


Todella rankan päivän jälkeen oli ihana palata hiljaiseen kotiin: host-perheeni oli auttamassa host-isän vanhempien muutossa. Suihkun jälkeen söin päivälliseksi kaikkea pientä mitä jääkaapista löysin (olin liian väsynyt kokkaamaan yhtään mitään), ja puin yökkärit päälle. Menin sänkyyn varttia yli kahdeksan, ja olin unten mailla jo 20.30, sillä huomasin vasta aamulla tuohon aikaan tulleen tekstiviestin. Heräsin aamulla 7 aikaan, mutta nukahdin samantien uusiksi ja loppujen lopuksi uneksinkin yli 12h ajan :D

Kotikadulla oli tommonen jättispättis sammakko, joka oli ilmeisesti jäänyt auton alle.

Tänään aamupalaksi paistoin pari kananmunaa, sieniä, ja ensimmäistä kertaa niin pitkään aikaan kuin jaksan muistaa, pekonia. Aah miten hyvää ja todella eilisen jälkeen täysin ansaittua! Tänään suunnitelmissa rentoa oleilua, ja ehkä joku pieni palauttava treeni iltapäivällä. Ajattelin myös lukaista zumban manuaalin läpi, ja mahdollisesti katsoa dvd:n. Aloitan varmaan myös soittolistan suunnittelun, ja biisianalyysit... Not as easy as it sounds!


Oh, ja mun tietokone päätti hajota lopullisesti tossa pari päivää sitten, joten kuvien laatu tulee olemaan iphone/ipad ainakin hetken, koska vaikka järkkäriä kannankin mukana aina kun jotain jännää tapahtuu, en saa niitä kuvia sieltä ulos mitenkään... Ja muutenkin oon ihan surun murtama, koska en pysty täällä katsomaan tv-sarjoja pädillä! Blogiakin oli mukavampi kirjoittaa koneella. Näin ipadilla en pysty lisäämään esim. kuvatekstejä ollenkaan. Tietokoneen hajoamista lukuunottamatta ollut kyllä aikalailla täydellinen viikko ja siks en jaksa olla ees surullinen! No worries -asenne taitaa taas tehdä tehtävänsä ;)

Kommentit

  1. Minua kovasti kiinnostaisi kokeilla zumbaa tai jotain muuta ryhmäliikuntaa. Uskallusta vain ei vielä ole siihen ollut. Voi olla, että työkaverini kanssa kuitenkin kokeillaan jonnekin tunnille mennä. Ihan jännittävää. Kiitos kirjoituksesta. https://www.fysio-eskola.fi/ryhmat

    VastaaPoista

Lähetä kommentti