Hong Kong Disneyland

Käytiin perheen kanssa Hongkongin Disneylandissa silloin, kun he täällä käväisivät. Naurattaa ihan, miten jälkijunassa mun blogi tulee oikeaan elämään verrattuna. Mutta toisaalta, hölmöähän se ois reaaliajassa näitä kirjoitella. Nyt on hyvää aikaa tarinoida tänne, kun välttelen mid-terms -koulutehtävien tekemistä ja odotan, että sali ja uima-allas aukeavat lounastauon jälkeen. Kaikki koulun liikuntatilat suljetaan siis päivittäin vähintään tunniksi, jotta henksu saa käydä syömässä. En tiedä, miksei liikuntapaikan henkilökunta voi syödä eri aikoihin, kuten Suomessa tehtäisiin.

Mä oon leikannut hiukset jo pari kertaa pitkään polkkaan, mutta sitä ennen oltiin kolme liehulettiä.

No mutta, takaisin aiheeseen.

Disneylandiin kulkee oma metrolinjansa. Metron ikkunat ovat söpöt Mikki Hiiren korvien muotoiset ja metrovaunuissa on paljon muutakin Disney-härpäkettä.

Samu Sirkka, Mette, isi ja söpö aasialainen vauveli.


Hong Kong Disneylandin lippuja myydään netissä ja paikan päällä. Olen kuullut paikallisilta, että netistä ostettujen lippujen kanssa tulee olla tarkkana, sillä liikkeellä on myös paljon huijareita. Myös Disneylandin omilta sivuilta voi ostaa verkkolippuja, mutta niitä ei saa samalle päivälle. Kaikki laitteet ja esitykset kuuluvat lipun hintaan.


Puistossa on seitsemän eri aluetta, jotka ovat Main Street, Adventureland, Grizzly Gulch, Mystic Point, Toy Story Land, Fantasyland ja Tomorrowland. Oma suosikkini on Tomorrowland. Lempparilaitteeni siellä ovat Star Wars -teemainen avaruusvuoristorata Hyperspace Mountain ja Iron Man Experience, jossa 3D-lasit päässä lennetään Hongkongin yllä ja taistellaan Hydraa vastaan. Mun perhe naureskeli mulle jälkikäteen, kun hulluna Marvel-fanina hihkuin riemusta koko laitteen ajan. Hongkongin Iron Man Experience oli muuten kaikkien Disney-teemapuistojen ensimmäinen Marvel-teemainen laite.

Myös Toy Story Landin laitteet olivat tän hurjapään mieleen. Disneylandista löytyy kyllä laitteita kaikille. Myös äitillä oli kiva päivä, vaikka sille iskee huono olo vuoristoradoissa ja pyörivissä tai korkealle menevissä laitteissa. Hyvin sekin silti jaksoi mukana, kun välillä käytiin Nalle Puhin lempeämmissä laitteissa.

Toy Story Landin paras laite! Ollaan siskojen kanssa tuolla kyydissä. Äiti ja isi jäivät jostain syystä vain valokuvaamaan.


Just ennen kun lähdettiin yläilmoihin isin ja Meten kanssa.

Tää oli Mannan ja Meten lempilaite edellisillä kerroilla, ja vaikka se ei enää suosikiksi yltänyt, niin ei se huono ollut tälläkään kertaa.

Laitteiden lisäksi Disneylandeissa on paljon paraateja ja esityksiä. Käytiin katsomassa esimerkiksi Festival of the Lion King, joka pohjautuu Lion King -musikaaliin. Esitys oli tosi hieno, mutta äidin kanssa ei oltu ihan yhtä vaikuttuneita kun monet muut, koska ollaan käyty katsomassa kyseinen musikaali Broadwaylla. Hongkonglainen versio ei vetänyt sille ihan vertoja.



Käytiin katsomassa kaksi paraatia – yksi päiväsaikaan ja yksi illan hämärryttyä. Ohi meni kaiken maailman härpäkettä ja ihmeteltävää riitti. Päässä soi vieläkin paraatin laulut, kun muistelee, miten seisoi Main Streetin varrella ihmettelemässä.

Viidakkokirjan paraativaunu.

Paraatin mukana kulki myös kaiken maailman torvisoittokuntaa.


Yöllisessä paraatissa oli mukana myös Salama McQueen ja paljon tanssijoita loistavissa puvuissaan.



Disneylandeista löytyy paljon ravintoloita, ruokakojuja ja kahviloita. Alueella on esimerkiksi Starbucks, jossa ruoat ja juomat on tehty Disney-teemaan. Me käytiin lounastamassa Corner Cafessa, jossa ketsupitkin pursotettiin Mikki Hiiren pään muotoon. Kauppoja alueelta löytyy kans valtavasti. Me oltiin pukeuduttu sadekeliin, joten kun lämpömittarin lukemat pomppasivat 26 asteeseen ja aurinko paistoikin täydeltä taivaalta, minä ja isi käytiin ostamassa uudet t-paidat. Ja päivän päätteeksi käytiin vielä ostamassa vähän matkamuistoja.



Hongkongin Disneyland on verrattain pieni, mutta meillä jäi paljon laitteita ja esityksiä näkemättä, vaikka oltiin tuolla koko päivä. Meidän visiitti osui arkipäivään ja suosittelen samaa kaikille Honkkarissa lomaileville, jotta välttää isot jonot. Disneyland-päivän aamuna satoi ja hieman ukkostikin, ja sekin varmasti vaikutti siihen, ettei jengiä ollut liikaa. Pisimmät jonotusajat olivat 30 minuuttisia, mutta yleensä laitteisiin pääsi alle viiden minuutin jonotuksen jälkeen.




Puisto oli osin remontissa. Esimerkiksi prinsessalinna oli huputettuna ja aidattuna. Siitä syystä mun sosiaalisessa mediassa ei näkynyt niitä ihan perinteisiä Disneyland-kuvia. Paikattiin tilannetta ostamalla jo alueen ulkopuolelta Minni-korvat kaikille meille. Tai no äiti ja isi eivät jostain syystä niitä halunneet. Tomorrowlandiin on näköjään tulossa uusi Marvel-teemainen laite maaliskuun viimeisenä päivänä, joten mun täytyy käydä vielä se testaamassa lähempänä kesää!

Ympäri Disneylandia on erilaisia puiston osiin sopivia valokuvauspaikkoja.

Tässä koulutettiin uusia Jedimestareita.

Disneyland oli tosi kaunis paikka myös illan pimennettyä, kun puistoon sytytettiin valoja joka puolelle. Mietittiin kyllä jossain vaiheessa sitäkin, että tommoinen paikka tekee aikamoisen sähkölaskun yhden päivän aikana.


Nyt salille taas pääsee, joten täytyy kiiruhtaa sinne, ennen jokiristeilylle lähtöä.  Mahtavaa viikonloppua! ❤️

Kommentit