Helsinki - Hongkong - Singapore - Gold Coast - Brisbane, sekä tarinoitaSuomesta

Eilen palasin siis tänne kuumaakin kuumempaan Brizzy big cityyn melkein kuukauden mittaiselta Suomen lomaltani. Ja lomailtiinhan sitä puolitoista päivää myös Hongkongissa ja päivä Singaporen lentokentällä.

Joulun vietin perheeni ja isovanhempieni kanssa kotona lepäillen ja syöden. Ja vierailihan meillä muitakin sukulaisia ja tuttuja, jotka halusivat nähdä tätä maailmanmatkaajaa :) Joulun aikoihin näin myös paljon kavereita!



Vuodenvaihde vietettiin kaveriporukalla perinteisesti viinanhuuruisessa Tammisaaressa mökkeilen. Hauskaa oli vaikkei ollutkaan kaikkien aikojen paras uusi vuosi. Tai ehkä aika vain kultaa muistot? Seura kuitenkin oli maailman parasta, ja sain viettää unohtumattomia hetkiä, joita muistella taas täällä maapallon toisella puolen<3



Uuden vuoden jälkeen hengailin kotona perheen kanssa (tosin aivan liian vähän näin jälkikäteen ajateltuna), vietin lisää kivoja hetkiä kavereiden kanssa ja aloitin jo Australia-pakkailun. Juhlittiin myös parhaan kaverini synttäreitä kun satuin vielä Suomessa silloin olemaan. Ilta meni ehkä vähän turhankin villisti ainakin omalta osaltani, mutta hauskaa oli! (Ja olo koko seuraavan päivän sen mukainen...)

Odottamani 7.1. koitti yllättävän haikeissa tunnelmissa. Aamulla sanoin heipat maailman parhaalle isille, joka ei töiden vuoksi päässyt saattamaan kentälle.



Sitten suuntasin itikseen ostamaan joululahjat Josephille, Ethanille ja Benjille. Seurakseni sain maailman parhaat kaverit Seenan, Sallan ja Kian! Liian nopeasti jouduin jo kuitenkin suuntaamaan kotiin lounaalle äidin kanssa ja pakkaamaan viimeiset tavarat.

Kielsin kaikkia kavereita tulemasta lentokentälle, ja kolmen aikaan lähdinkin äidin ja pikkusiskojeni kanssa Helsinki-Vantaata kohti. Syötiin hodarit (minäkin!!) ja juotiin Starbucksit ja sitten itkien halailtiin isossa kasassa. Mette oli ainoa joka ei itkenyt ja totesikin aika hyvin: "mä en itke koska mä tiiän et Marissal on kivaa Australiassa, ja siks oon ilonen". Mä itkin vielä enemmän kun tajusin et vietän melkeen 5kk taas ilman tota hömppää! Mun kone lähti 17.15 kohti Hongkongia ja äiti seuras perässä klo 23 jälkeen lähteneellä lennolla.



Keskiviikkoaamu koitti sumuisessa Hongkongissa! Vaikka nukuin melkeen koko 9h lennon, olin ihan töttöröö kun päästiin perille. No sitten lähdin taksilla hotellille ja muistin maisemia katellessa miten kiva kaupunki Hongkong onkaan! Hotellilla mieliala muuttui kuitenkin täysin. Huomasin ottaneeni väärän laukun lentokentältä mukaani!! Oikeesti mikä todennäkösyys että jollain on täysin samanlainen, samanvärinen ja -merkkinen pinkki matkalaukku, samalla matkatavarahihnalla kun mulla (mutta kuitenkin eri lennolta)? Ei muuta kuin taksilla takasin lentokentälle, jonkun raukkaparan laukun palauttaminen ja oman laukun metsästykseen. Aika nopeesti lentokenttähenkilökunnan avustuksella meiksin laukku kuitenki löyty ja pääsin taas matkustelemaan taksilla takas hotellille... Opimpahan kantapään kautta tarkistamaan aina nimilapun ! (Kentällä ihmettelin laukun napatessani nimilapun puuttumista, ja kävinkin kyselemässä lentokenttävirkailijalta onko nimelläni varustettua tägiä löytynyt. Virkailija tsekkasi nimen "matkalaukustani" ja sitten passistani, muttei kuitenkaan sanonut mitään...? :D ihmetyttää vähän näin jälkeenpäin)



Vein tavarat hotellille ja suuntasin Hongkongin kartan kanssa sushille viereiseen äidin hyväksi toteamaan mestaan. Sushit kiersivät liukuhihnalla ympyrää, ja hihnalta sai napata haluamansa lautaset. Eriväriset lautaset olivat eri hintaisia. Haha, hyvää oli ja mahtava fiilis palailikin ruuan jälkeen.





Ruuan jälkeen kävin hakemassa Starbucksista vanilja latten ja lähin kävelemään rantaa pitkin kohti Star Ferryä. Rannassa oli hongkongilainen walk of fame tähtineen ja paikallisten kuuluisuuksien kädenjälkineen. Vähän erilainen kun Hollywoodin vastaava :)



Lautalla yli ja kohti valtavaa IFC-ostoskeskusta! Ensimmäisenä suuntasin Victoria's Secretille, jossa oli vielä alennusmyyntikin! Mukaan lähti iiiiiihania kosteusvoiteita, alusvaatteita ja jetsetter-paketti, josta löyty mm. hajuvesi, silmälaput, kosteusvoide ja huulirasva. Haaveissa ois ollut ostaa VS-oloasu ja lisää merkin ihania urheiluvaatteita, mut eihän toi Hongkongin liike ollut kooltaan kun ehkä kymmenesosa (tai pienempikin) New Yorkin liikkeistä ja valikoimaltaan varmaan satakertaisesti suppeampi. No, ompahan syy taas lähteä Nyciin shoppailemaan ;)



Shoppailin vielä vähän molemmin puolin jokea ennen kuin palasin hotellille äitiä odottelemaan. Muutaman aulassa pelatun Candy Crush-pelin jälkeen mamma ilmestyikin. Pikasuihku ja vaatteiden vaihto, jonka jälkeen suunnattiin shoppailemaan lisää. Käytiin syömässä Nomadissa, jossa itse valmistat oman annoksesi. Tai siis, ravintolassa on buffetia muistuttava pöytä, josta kasaat annoksen, jonka kokit sitten paistavat. Ensin valitaan neljästä erilaisesta nuudelista, riisistä tai pizzapohjasta joku. Sitten valitset kymmenistä erilaisista kasviksista, hedelmistä, vihanneksista ja sienistä haluamasi. Seuraavaksi keräät protskut; kalaa, katkarapuja, simpukoita, mustekalaa, possua, pekonia, nautaa, kanaa, kananmunaa yms. Viimeisenä teet itse kastikkeen ja maustat ruuan. Kastikkeen tekemiseen oli taas tarjolla kymmeniä ja kymmeniä eri raaka-aineita! Siis aivan mieletön kokemus, jota ei ihan täysin voi edes selittää kenellekään joka ei itse ole samaa kokenut!

Aamulla change of plans, ja jouduinkin suuntaamaan jo lentokentälle, vaikka alunperin tarkoituksena oli viettää vielä aamupäivä äidin kanssa. Herätys kello neljän jälkeen, ja kamojen pakkaus aamukoomassa. Sitten taksilla lentokentälle - jälleen kerran! Syötiin aamupalaa yhdessä kentällä ja sitten meitsi lähtikin jo taas matkaan Cathay Pacificin siivin kohti Singaporea.



Singaporessa olin jo aamu yhdeksältä, ja seuraava lentoni lähti vasta 22.25, eli tapettavaa aikaa oli vaikka muille jakaa. Kävin hakemassa laukun (double checked if it was the right one) ja vaihdoin junalla terminaalia. Kävin syömässä taas sushia, ja taas liukuhihnalta :D



Hengailin ravintolassa melkoisen pitkään, ja poistuessani mietin tuskan hien valuessa mitä tekisin loppuajan lähtöselvityksen auetessa vasta 3h ennen lentoa. Liukuportaat kavutessani huomasin onnekseni 'early check-in'-tiskin auenneen! Yeaah!! Pääsin isosta matkalaukustani eroon ja suuntasin turvien läpi tax free -puolelle. Löysin taas Victoria's Secretin ja tuhlailin taas sinne rahaa<3 Skypettelin myös mamman kanssa ja latailin akkuja (sekä omia, että ipadin ja iphonen). Klo 23 jälkeen ampaisin taas taivaalle Scootin kyydissä! SIN - OOL 7,5h.



Perjantaiaamu ja goooood moorning Gold Coast ! <3 en saanut oikein lennolla nukuttua kun palelin koko saamarin yölennon. Sitten jonoteltiin taas pitkät pätkät eka passintarkastukseen ja sen jälkeen yhtiin maailman tiukimpiin turvatarkastuksiin. Blah, ei tossa oikeestaan oo mitään jollei joudu tullaamaan jotain, tai kuljeta huumeita mukanaan (maailman söpöimmät koirat haistelee sut ja kaikki matkalaukut ja käsimatkatavarat joka kerta kun ländäät Ausseihin). Tänne ei saa tuoda mitään ruokaa, eläimistä tai kasveista peräisin olevaa, järviin tai märkään maahan koskenutta tai muutenkaan melkein mitään :D no mulla oli kyllä ruisleipää laukku täynnä, sekä jotain biksuja joilla oon kyllä uinut Suomen järvissä (mutta pessyt ne sen jälkeen), mutta ei mulla niiden kanssakaan tullut mitään ongelmia :)



Kentältä ostin bussikyydin Brisbaneen, koska kentälle meno silloin joulukuussa oli yhtä helvettiä Australian julkisen liikenteen kanssa. Pääsin Toowongiin asti tolla kyydillä, ja siitä nappasin TransLinkin bussin, joka toi mut melkein kotiovelle. Sit suihku, yhdistetty aamupala ja lounas (a tiny bread roll and a glass of juice haha) ja nukkumaan! Heräsin iltaviiden aikoihin kun Joseph tuli töistä kotiin etuajassa :)) Joseph kävi hakemassa pojat day caresta, tilattiin kiinalaista ja katottiin Spiderman! Ihanaa miten tuntu kun ois tullut täälläkin takas kotiin ja sain kuulla miten ikävä kaikilla oli mua ollut! Selvästi oikeesti olikin juttujen määrästä päätellen :) ja on mullakin ollut tätä poppoota aikamoisen iso iksu! Vaikka Suomeen jäi monet tärkeet ihmiset ja asiat it feels good to be back <3





Kommentit