Australia Day

Eilen oli Australia/Aussie/Straya/Oz/Ozzy Day; rakkaalla lapsella on monta nimeä, huh? Kyseessä on siis maan kansallisuuspäivä, eli tavallaan verrattavissa Suomen itsenäisyyspäivään, vaikka juhlapäivän vietot eivät muistuta lainkaan toisiaan :D

Menin siis A:n luokse, josta kaveri tuli hakemaan meitä autolla. Mentiin aveceina kunnon aussikotibileisiin. Heitettiin Somersbyt eskyyn, meille laitettiin pienet koalat vaatteisiin kiinni ja sit istuskeltiin vaan ulkona koko päivä hyvästä seurasta nauttien! Ei juotu kun muutamat siiderit, joten ei ihan saatu kiinni niitä, jotka oli aamu ysistä asti vodkaa kiskoneet. Eikä siis ollut ees suunnitelmissa juodakkaan hirveitä määriä. Koko päivän taustalla soi radio, josta soitettiin australialaisten vuoden parhaaksi äänestämät kappaleet (top 200).
My little mate, Swedish cider, tan, new dress and duckface. What else do you need?

Aussityyliin grilli (eli barbie) oli tulilla koko päivän. Meidät laitettiin maistamaan australialaisia hampurilaisia ("You don't have to like it. You can spit it all out. Whatever and I don't care. But you gotta try it!"). Aussie burgereissa on siis tavallisten pihvin ja vihannesten lisäksi punajuurta välissä. Haha, alkushokin jälkeen täytyy myöntää, että jopa tykkäsin!
Beetroot burgeri

Luultiin pitkään olevamme ainoat suomalaiset koko paikassa, ja näin ollen vaihdettiin keskustelu aina suomen kieleen muutamaksi sekunniksi, jos tuli tarve puhua jostain yksityisemmästä. Illan myötä selvis kuitenkin, että yksi meidän kanssa melkeen koko illan istuneista pojista oli itseasiassa suomalaisen perheen adoptiolapsi... Ei me onneksi vaihdettu mitään salaista tietoa. Silti vähän hassu fiilis jäi, kun kotiinpäin kävellessä saatiin kuulla miten toi jäbä oli sanonut kaikille muille, että joo ymmärrän muuten 90% kaikesta mitä noi höpöttää, ja selittänyt sitten muillekin mistä me oltiin milloinkin puhuttu... :Ddd Ja oikeesti, ois pitänyt tajuta sen ilmeistä, ja kaikesta Suomi-tiedosta (esim. ties biisin kun laulettiin Mustaa Barbaaria haha), että kaveri ei oo nyt ihan true blue.

Aamulla heräiltiin, ja päätettiin A:n ja J:n kanssa ottaa suunnaksi Gold Coast ja Burleigh Headsin biitsi. Käytiin syömässä lounasta, ja sitten levitettiin pyyhkeet rannalle. Toi ranta on muutenkin melko kuuluisa hyvistä surffiaalloistaan, mutta tuntu että tänään oli vielä ekstrapaljon isommat aallot kun aiemmilla kerroilla tuolla ollessa. Välillä rannalla makoillessa tuntukin siltä kun ois ollut keskellä Saharaa jossain järkyttävässä hiekkamyrskyssä! Taidettiin siitä huolimatta kaikki nukahtaa hetkeksi pyyhkeillemme eilisen painaessa alla :D
Sielu lepää

Herättiin sitten kaikki siihen, että yhtäkkiä alkoi satamaan. Napattiin nopeasti vaan kaikki omaisuus mukaan ja lähettiin ajelemaan kotiin päin. Siinä kohtaa tajus jotenkin miten väsynyt olo olikaan... Kotoniin tullessa katoinkin vaan Putouksen ja chillailin. Nyt ohjelmassa huoneen siivous ja pääsykokeisiin lukua ennen aikasta nukkumaanmenoa. Huomenna alkaa taas arki, kun poikien kesäloma päättyy (ja mun jokapäiväiset 6h vapaat alkaa taas, jesh!!)
Prkl tota hiekkaa on muuten joka paikassa...

xx

Kommentit