Suomi muistuttelee itsestään!

Moi kaikki ihanaiset!

En tiedä oonko vaan kiinnittänyt enemmän Suomi-juttuihin huomiota nyt kun kesälomareissu lähestyy (3 päivää ja lähden matkaan!!), vai onko niitä jostain syystä tullut enemmän vastaan viime aikoina.

Kauppareissulla ollessani olin näkevinäni sivusilmällä jotakin tuttua. Käännyin epäuskoisena tsekkaamaan tilanteen, ja kyllä! Edessäni oli iso teline täynnä erilaisilla Marimekon kuoseilla koristeltuja servettejä!



Oioi miten kauniilta tää mun silmissä näyttikään!


Tää kuva on jo ensimmäiseltä päivältä Australiassa (point is to spot the Marimekko lamp)


Samalla kauppareissulla huomasin myös suomenkielistä tekstiä!

Hahaha, tämäkin oli mun mielestä kuvanarvoinen juttu!

Joululahjaostoksia tuumiessani selailin erään kaupan katalogia, joka mulle oli liikkeessä tyrkätty käteen. Piti kyllä hieraista silmiään, kun kuvastossa näkyi yhtäkkiä Fazerin Marianne-karkkeja! Asia jäi häiritsemään niin paljon, että otin siitä selvää. Lopputulos: kauppa on ruotsalainen, joten kuvasto on todennäköisesti kuvattu yhtiön kotimaassa :)

mums

Menin viime viikolla kahville suomalaisen kaverini T:n kanssa, ja hämmästys oli suuri kun parkkihallissa yhtäkkiä huomasimme Suomen lipun erään auton takaikkunassa. Pysähdyin ottamaan kuvan (koska haha, ette voi ymmärtää miten tuollaisista jutuista aina hämmentyy ja ilahtuu!) ja jatkoimme matkaamme. Ja mitä kulman takana odottikaan! Koneen pakettiauto!!

TADAAAA!


Toisen Suomi-kaverini kanssa tavattiin jossain vaiheessa festariviikonloppua mies, joka kysyi kotimaatamme. Kerrottiin mistä ollaan, ja mies hihkaisi aivan innoissaan "Aah, my best pal is Finnish!" Samana viikonloppuna paikallisessa alkossa viinivalintaa tehdessämme ovi aukesi, ja sisään astui kaksi tyttöä suomea puhuen! Kaupassa oli siis myyjän lisäksi yhteensä neljä henkilöä -kaikki suomalaisia! What are the odds, really?

On täällä toki paljon muutakin, joka muistuttaa Suomesta! Jotain ruisleivän, näkkileivän ja maitorahkan tapaista olen jo löytänyt. Brisbanessa kuuluu myös keskiviikkoisin ja lauantaisin Suomiradio, jossa soitetaan suomalaista musiikkia ja ilmeisesti myös välispiikit juonnetaan suomeksi. Vähän aika sitten törmäsin Vapiano-ravintolaan Surfers Paradisessa, ja vaikka "vapsu" ei olekaan suomalainen, herättää se aika isoja ja kivoja Suomi-muistoja :) Ja niin, toki Suomesta tulee niitä yhteydenottoja, viestejä, skypesoittoja, Facetime-puheluita, snapchatteja, kirjeitä, kortteja, paketteja, Facebook-viestejä, whatsappeja, puheluita ym. päivittäin. Joka on siis kivaa, älkää lopettako jooko? <3

72... Ei ihme että tarviin aamusin sen tunnin omaa aikaa ennen kun voin mennä herättämään pojat!


P.S. Oon siis Suomessa 19.12. ja paluumatka tänne alkaa (todennäköisesti) vasta 7.1. eli melkein kolme viikkoa olisi tarkoitus viipyä siellä kylmässä! Saa viestitellä jotakin kautta jos kiinnostaa nähdä! ;)

Kommentit