Amazing nature of Australia

Moi kaikki ihanat ja ei niin ihanat! ;)

Tääl kaikki edelleen hyvin. Tänään oli eka päivä saapumisen jälkeen kun lämpötilat laski alle 25 asteen ja saatiinpa vähän sadetta ja ukkostakin. Toisaalta ihanaa, koska vihdoin sai olla sisällä ilman huonoa omatuntoa! Yleensä nimittäin iskee morkkis jos viettää kauniin aurinkoisen päivän sisätiloissa.

Oikeestaan joka aamu herään täällä linnun"lauluun" kun kakadut vetää sellasta hörönaurua täällä että nukkuminen on käytännössä mahdotonta! Huomasin muutama yö sitten, että mulla on ollut mun huoneen ikkuna auki, joten nyt on vähän helpottanut kun ymmärsin sulkea sen. Öisin herään kuitenkin usein siihen, kun joku kävelee katolla. Onneks mulle aika nopeesti selvis kuitenkin, että ne on opossumeja, jotka siellä riehuu. Yhtenä iltana kun istuskeltiin tossa takapihalla myöhään illalla, saatiin yks noista party animaleista siihen seuraksi. Se oli super sulonen pinkin nenänsä kanssa, mut kuulemma tosi aggressiivinen ja ilkee kaveri jos sitä menee liian lähelle.

Oon ihan rakastunut tän paikan luontoon (ainakin vielä toistaiseksi, kun kaikki isoimmat hämikset, käärmeet, hait, alligaattorit ja muut ötökät on vielä tapaamatta). Heti seuraavana päivänä mun saapumisesta käytiin tsekkailemassa Brisbanen korkein kohta, josta näkee siis lähes koko ihanan suur-Brissyn.
 
I love this city

Keskustaan ei oo koskaan vaikea löytää

Oltiin viime viikolla myös maailman suurimmassa koalapuistossa, joka sijaitsee vaan 10min ajomatkan päässä tästä. Perheellä on sinne vuosipassi, joka sisältää myös au pairin, eli tuun varmaan viettää useita päiviä siellä sekä yksikseni poikien ollessa koulussa että poikien kanssa iltapäivästä. Siellä on siis koalien lisäksi esim. vesinokkaeläimiä, tasmanian tuholaisia, dingoja, eksoottisia lintuja ja kenguruita, joiden sekaan pääsee vapaasti viettämään aikaa. Myös koalan saa ottaa syliin :)


Sorry, näistä tuutte näkee kuvia paljon myös jatkossa!


Elävästä vesinokkaeläimestä oli ihan mahdotonta yrittää saada kuvaa, koska valaistus siellä oli tosi huono ja ne oli tosi vikkeliä uimaan, mut tästä saa aika hyvän idean minkä näkösiä ne oikeesti on :)

Väsynyttä porukkaa...



Kenguruvauva<3
Viel pienempi kenguruvaavi

Mun uudet kaverit

Tasmanian tuholainen

Tässä ihan vieressä on sellanen tosi iso luonnonpuisto, jossa kans törmää johonkin eläimiin (varsinkin lintuihin!) lähes poikkeuksetta. Toi lookout sijaitsee siellä, ja sen lisäks oon käyny siellä poikien kanssa välillä koulun jälkeen ja päivisin lenkkeilemässä.




Eilen ajeltiin sellaset 1,5h Gold Coastin ohi ja mentiin käymään sademetsässä, jossa olis myöhemmin illalla päässyt tapaamaan myös kiiltomatoja! Ihan uskomatonta, miten lähellä tropiikin rajaa meitsi nykyään elelee! Kotimatkalla metsästettiin paikkaa, josta sais kahvia ettei meidän kuski väsähdä. Uskomatonta miten Suomessa on tottunut siihen, et melkeen mistä tahansa saa ostettua kupin kahvia ja täällä se ei ookkaan niin helppo homma. Ajettiin mm. Subwayn ja jonkun kuuluisan piirakkapaikan ohitse, mutta mun host-isä vaan hämmästeli kun yritin vakuuttaa sitä et Subwaysta voi Suomessa ostaa kahvia. Eikä sieltä leipomo-kahvilastakaan kuulemma voi pelkkää kahvia ostaa... Öö mitä?
Mut loppu hyvin kaikki hyvin, löydettiin lopulta huoltoasema, jossa oli miljoonan eri ketjun kahvilat vierekkäin samassa rakennuksessa. (Ja plussana kauheesti kuumia surffaripoitsuja, jotka oli viettäny päivän Surfers Paradisessa ihan parin kilsan päässä!)
Toi oikeenpuolimmainen suunta ois houkuttanu, ja niinpä mulle vähän lupailtiin tonne pääsyä heti kun säät sallii!
En vaan pysty lopettamaan näistä hämmentymistä ja huvittumista! :D
One of the waterfalls




Tuolla villin luonnon keskellä me käveltiin



Kommentit